Ювілейний -
Копченина
Копченина
До копченини відносяться натуральні цільном’язові вироби, що виготовлені зі свинячого або яловичого м’яса і піддалися варінню, копченню і сушці після попереднього посолу. Технологічна схема виробництва копченини наступна:
– підготовка м’ясної сировини;
– ін’єктування;
– масажування;
– дозрівання;
– копчення;
– варіння;
– сушка.
Підготовлену і зважену сировину направляють до ін’єктору для обробки спеціальним розсолом, що містить інгредієнти для надання копченині смаку і кольору. Потім направляють в масажери для надання консистенції готовому продукту. Процес масажування для кожного виду копченини індивідуальний і робиться за заданими параметрами.
Після масажування продукти піддаються дозріванню для надання аромату в готовому виробі протягом 12-24 годин, навішуються на рами і подаються на термообробку.
Термообробка включає процеси сушки, копчення, варіння і охолодження в холодильних камерах до температури +6 °С.
Копченості необхідно зберігати при температурі 0 – +6 °С.
Терміни зберігання залежать від виду м’ясної сировини і типу упаковки кожного найменування.